Aanvullende avond- en nachtwerkzaamheden Rottemerentunnel deel Rottebandreef – Grindweg/Bergweg Zuid

De bouw van de Rottemerentunnel is in volle gang. Voor een aantal werkzaamheden, zoals de betonstorts voor de vloer en de afwerking van het tunneldak wordt sinds dit voorjaar al ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Om maximaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare duikcapaciteit en het duikmaterieel voeren we ook een aantal andere werkzaamheden in de avond en nacht uit.

Het gaat dan om geluidsarme werkzaamheden die worden uitgevoerd door duikers, op de bodem van de bouwkuip. Naar verwachting levert dit aanvullende avond/nachtwerk weinig tot geen hinder voor de omgeving op. Op dit moment wordt er niet standaard 24 uur per dag gewerkt, dat gebeurt alleen indien nodig. Het 24-uurswerk kan worden ingepland van maandag tot en met vrijdag, op zaterdag werken we tot uiterlijk 19.00 uur. Op zondag wordt er niet gewerkt. Op deze pagina vindt u steeds de meest actuele planning voor de komende weken. Onderaan deze pagina staat een korte toelichting van de werkzaamheden en op welke uren van de dag deze worden uitgevoerd.

Planning regulier en aanvullend avond/nachtwerk

Tijdens de kerstvakantie vinden er geen betonstorts plaats en dus geen werkzaamheden in de avond/nacht. De eerste betonstort voor het dek staat gepland voor vrijdag 13 januari, in bouwkuip 16 ter hoogte van de Henriette Bosmanlaan (moot 42). In de avond vinden er vlinderwerkzaamheden plaats.

Toelichting werkzaamheden

Aanvullend avond/nachtwerk: volcontinue duikwerkzaamheden

Het schoonmaken van de paalkoppen, het slibzuigen rondom de paalkoppen en het aanbrengen van de wapening gaat dag en nacht door. Er wordt gebruik gemaakt van materieel als een hijskraan en een hogedrukspuit.

 

Afwerking tunneldak

Voor de buitenwanden en het dak van de tunnel zijn nu de eerste 2 moten gestort. Overdag vindt de betonstort plaats, en ’s avonds wordt de bovenzijde van het gestorte beton afgewerkt, ook wel vlinderen genoemd. Dat gebeurt met een machine die het beton gladder en dichter maakt, om te voorkomen dat de bovenzijde uitdroogt en scheurt.

 

Werkzaamheden overdag met eventuele uitloop in de avond

Daarnaast zijn er werkzaamheden die in principe overdag worden uitgevoerd, maar eventueel kunnen uitlopen tot in de avond tot maximaal 23.00u. Hieronder vallen het aanbrengen van de dilatatiebalken en het schoonspuiten van de bouwkuip.

 

Onderwaterbetonstorts tunnelvloer

Sinds dit voorjaar storten we de vloeren van de tunnel. Dat gebeurt op de bodem van de bouwkuip met onderwaterbeton. Om de kwaliteit van het beton te waarborgen, mag er tussentijds niet worden gestopt. Afhankelijk van de grootte van de bouwkuip varieert een betonstort van 12 tot 60 uur, waarbij dag en nacht wordt doorgewerkt. Het transport van de betonmixers en de betonpompen kunnen hoorbaar zijn in de directe omgeving. Van 19.00 tot 07.00 uur maken de voertuigen gebruik van het ‘witte ruis’ signaal (in plaats van de piepjes bij het achteruit rijden).

 

 

Cookie-instellingen