Expo A16 Rotterdam

Welkom bij de Expo A16 Rotterdam! Aan de rand van het Lage Bergse Bos vind je het interactieve belevingscentrum over de aanleg van de nieuwe snelweg. Onze voorlichters staan je graag te woord en leiden je met veel enthousiasme rond door de Expo A16 Rotterdam waar je van alles kunt horen, lezen, zien en beleven over de realisatie van de nieuwe rijksweg.

De toegang is gratis en er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het dragen van een mondkapje mag, maar is niet verplicht. Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken hebben we enkele huisregels opgesteld.  
 

Openingstijden

De Expo A16 Rotterdam is voor publiek geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur. We kunnen ook groepen ontvangen. Ben je van plan een bezoek te brengen aan de Expo? Raadpleeg dan de agenda. Deze geeft de beschikbaarheid van de Expo A16 Rotterdam voor regulier bezoek aan. Op maandag en feestdagen zijn we gesloten.

Groepsbezoeken

Wil je de Expo A16 Rotterdam reserveren voor een groep, wil je langskomen met je klas, organiseer je een kinderfeestje of wil je een zakelijke bijeenkomst organiseren? Ook dat is mogelijk bij de Expo A16 Rotterdam! Klik op onderstaande button om het aanmeldformulier in te vullen.

Reserveren voor een groep

Neem alvast een kijkje 

Benieuwd hoe de Expo A16 Rotterdam eruit ziet en kan je niet wachten tot je er daadwerkelijk bent? Neem hier dan alvast een kijkje in 360 graden. 

Vragen of meer informatie?

Heb je in de tussentijd vragen, stuur een mail naar  expoa16rotterdam@groeneboog.nl Of vul ons evaluatieformulier in en geef je tip of top aan ons door. Ga naar het evaluatieformulier

 

Locatie

De Expo A16 Rotterdam is te vinden aan de rand van het Lage Bergse Bos aan de Rottebandreef, bij de kruising met de Branddreef (Eekhoornplaats, 2661 GR Bergschenhoek). De Expo A16 Rotterdam is rolstoeltoegankelijk. Klik op onderstaande kaart om naar Google Maps te gaan. 
Klik op de afbeelding om naar Google Maps te gaan

 

Agenda 

Ben je van plan een bezoek te brengen aan de Expo A16 Rotterdam? Klik hieronder op de agenda en bekijk de beschikbaarheid. 

Agenda en beschikbaarheid Expo A16 Rotterdam

Plan hier je bezoek aan de Expo A16 Rotterdam.

 

 

Foto van een informatiebord langs het kijk- en doepad.

Kijk- en doepad

Ontdek het kijk- en doepad langs de toekomstige  A16 Rotterdam (circa 7 kilometer).    

Op deze route langs het werk, leer je van alles over het project. Op vier plekken langs het pad vind je uitkijkpunten met achtergrondinformatie, toekomstbeelden en leuke feitjes en weetjes. Ga je mee op ontdekking? Haal de gratis routekaart op bij de Expo A16 Rotterdam.

Meer over het Kijk- en doepad 

Fiets of wandel langs de bouwplaats

Ben je benieuwd naar de werkzaamheden? Of wil je alvast een kijkje nemen bij de toekomstige Rottemerentunnel?

Op deze pagina staan onze fiets- en wandelroutes. Wil je even de benen strekken? Kies dan voor de wandelroute van 3 kilometer. Zin in een wat langer tochtje? Ga dan 9 kilometer fietsen!

Bekijk hier de fiets- en wandelroutes

A16 Academie

Een weg aanleggen is meer dan techniek alleen. Dat laten we zien in de A16 Academie: een interactief lesprogramma voor scholieren en studenten.

Het lesprogramma bestaat uit meerdere onderdelen: onderwijsbladen over verschillende onderwerpen rondom de aanleg van de A16 Rotterdam, een speurtocht of een rondleiding op de fiets.

Meer over de A16 Academie

 

 

 

 

 

Activiteiten Expo A16 Rotterdam

 

{"tabBasic":{"type":"events","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-folder","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"207104"},"layout":{"showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Expo A16 Rotterdam in beeld

 
 
 

 

 

 

 

 
 
Cookie-instellingen