A16 Academie

Bij de aanleg van de A16 Rotterdam komt veel techniek kijken. Toch is het niet enkel techniek wat de klok slaat. Ook archeologen, ecologen, laboranten, omgevingsmanagers, programmeurs, kostendeskundigen en nog velen anderen zijn bij een project als de A16 Rotterdam betrokken. Bouwen is meer dan enkel techniek! Dat is precies wat we scholieren, docenten en ouders laten zien met ons onderwijsprogramma: A16 Academie.

Uit cijfers blijkt dat weinig jongeren techniek écht interessant vinden als toekomstige carrièrerichting. Met de A16 Academie laten we zien wat er allemaal komt kijken bij een bouwproject zoals de aanleg van een nieuwe snelweg. Dat is breder dan je op het eerste gezicht denkt. Je hoeft niet perse technisch te zijn om een toffe baan in deze bouwwereld te vinden. Met het onderwijsprogramma willen we jongeren enthousiast maken voor techniek, voor de bouwsector.
 

A16 Academie

De A16 Academie is een onderwijsprogramma voor de bovenbouw van de basisschool, middelbare scholen en beroepsopleidingen (MBO, HBO, WO). Een aanvulling op het bestaande schoolcurriculum. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen: om zelf op school aan de slag te gaan (met onze onderwijsbladen), te beleven in de Expo (het interactieve informatiecentrum met navikarts, levendige tentoonstellingen en verschillende quizzen) of tijdens een rondleiding langs de bouwplaats. Dat maakt van de A16 Academie een vertaalslag van de theorie in de lesboeken naar de praktijk buiten. Ook nemen we deel aan techniekweken en relevante beurzen voor scholieren, zijn we onderdeel van projectweken, geven we gastlessen en bieden we stageplaatsen vanuit de A16 Academie.

 

Kom langs bij de Expo A16 Rotterdam

Scholieren en studenten zijn van harte welkom om een bezoek aan de Expo A16 Rotterdam te brengen. Hier leer en zie je nog meer wat er allemaal bij de aanleg van de snelweg komt kijken. Bij het reserveren van een bezoek kun je kiezen voor een rondleiding in het interactieve belevingscentrum of een fietsrondleiding langs het bouwterrein. Maak het interactief door een voorlichter van de Expo A16 Rotterdam mee te vragen. Hij of zij kan je nog veel meer vertellen over het project. Interesse in een rondleiding? Meld je aan via onderstaande button.

Ja, ik heb interesse in een bezoek of rondleiding

Meer informatie?

Heb je een vraag over de A16 Rotterdam? Of wil je misschien meer informatie ontvangen omdat je een spreekbeurt, werkstuk of studieproject aan het voorbereiden bent? Stuur je vraag naar a16rotterdam@rws.nl en we sturen je zo snel mogelijk een reactie. 

 

 Locatie

De Expo A16 Rotterdam is te vinden aan de rand van het Lage Bergse Bos aan de Rottebandreef, bij de kruising met de Branddreef (Eekhoornplaats, 2661 GR Bergschenhoek).

 

 

Onderwijsbladen

De onderwijsbladen bevatten niet alleen informatie, maar ook vragen, opdrachten en verwijzingen naar nog meer informatie. Er zijn onderwijsbladen over de energieneutrale tunnel, watermanagement, flora en fauna, archeologie, bodemgesteldheid, grond-, weg- en waterbouw en de TWIN-16 (de digitale variant van de A16 Rotterdam). In de aanloop naar je bezoek alvast in de klas aan de slag? Download dan de onderwijsbladen

Ga naar alle onderwijsbladen 

Expo A16 Rotterdam

Aan de rand van het Lage Bergse Bos vind je het interactieve belevingscentrum over de aanleg van de nieuwe snelweg. Onze voorlichters staan jouw klas graag te woord en leiden je met veel enthousiasme rond door de Expo A16 Rotterdam. Het centrum is interactief, je kunt van alles horen, lezen, zien en beleven over de realisatie van de nieuwe rijksweg. Ook hebben we verschillende quizen en speurtochten beschikbaar.

Reserveer een groepsbezoek

Kijk- en doepad

Wil je je klas écht laten zien hoe het er op de bouwplaats aan toe gaat? Boek dan een rondleiding met één van onze voorlichters. Zij nemen je met veel plezier mee langs de bouwplaats. Ze laten niet alleen de spectaculaire werkzaamheden zien, maar weten er ook nog alles over te vertellen. Vanaf de zes uitkijkpunten hebben je leerlingen een prachtig uitzicht over de werkzaamheden. We hebben we verschillende speurtochten beschikbaar.

Meer over het kijk- en doepad

 

 

 
Cookie-instellingen