A16 Rotterdam: de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16

A16 Rotterdam:

A16 Rotterdam: een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Ga naar het overzicht met de werkzaamheden

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","twitterDisplayHeight":"800","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"205149"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 Naar alle berichten

 

 

 

We werken op en rond deze locaties

 Terbregseplein

Via het Terbregseplein verbinden we de A16 Rotterdam  met de bestaande A16 en de A20. De A16 Rotterdam wordt de doorgaande route richting Delft, Den Haag en Amsterdam.
Naar projectpagina Terbregseplein 

 Rottemerentunnel

Vanaf het Terbregseplein loopt de A16 Rotterdam naar het Lage Bergse Bos. Daar komt de snelweg half verdiept in een tunnel van 2,2 km te liggen.

Naar projectpagina Rottemerentunnel  

 Ankie Verbeek-Ohrlaan

De A16 Rotterdam en Ankie Verbeek-Ohrlaan verbinden we door op- en afritten met elkaar. Een rotonde bij de Bergschenhoekseweg ontsluit bedrijventerrein Schiebroek.
Naar pagina Ankie Verbeek-Ohrlaan 

 

 

HSL en Randstadrail

Het viaduct in de A16 Rotterdam gaat over zowel de HSL als Randstadrail heen. Aan weerszijden komen geluidschermen. Bekijk de projectpagina voor meer informatie.
Naar projectpagina HSL en Randstadrail 

Aansluiting N471

De A16 Rotterdam kruist de N471 bovenlangs. Verkeer op de N471 rijdt onder het viaduct door. Er komen toe- en afritten met de A16 Rotterdam.

Naar projectpagina aansluiting N471 

 Aansluiting A13/A16

De A16 Rotterdam wordt met een hoger gelegen verbindingsboog aangesloten op de bestaande A13 richting Delft. Voor verkeer vanuit Delft wordt de A16 Rotterdam de doorgaande route. 
Naar projectpagina aansluiting A13/A16 

 

 

Expo A16 Rotterdam

Welkom bij de Expo A16 Rotterdam! Aan de rand van het Lage Bergse Bos vind je het interactieve belevingscentrum over de aanleg van de nieuwe snelweg. Onze voorlichters staan je graag te woord en leiden je met veel enthousiasme rond.

Meer over de Expo A16 Rotterdam

 

 

Vervanging viaduct A16/Hoofdweg Rotterdam

We vervangen in 2024 en 2025 een viaduct in de snelweg A16 over de Hoofdweg in Rotterdam. Het viaduct wordt sinds juni 2022 ondersteund. Door te kiezen voor een wegverlegging, hulpbrug én verkeersmaatregelen doen we er alles aan om hinder zo veel mogelijk te voorkomen.

Meer over dit project

 

 

 Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld je aan voor de digitale nieuwsbrief.

Ik meld me aan voor de digitale nieuwsbrief

 

Cookie-instellingen