A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A16 en de A13
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A16 en de A13
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A16 en de A13
A16 Rotterdam:de nieuwe snelweg tussen de A16 en de A13

A16 Rotterdam:

A16 Rotterdam: een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Ga naar het overzicht met de werkzaamheden

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"6","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"205149"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 Naar alle berichten

 

 

 

We werken op en rond deze locaties

 Terbregseplein

Via het Terbregseplein verbinden we de A16 Rotterdam  met de bestaande A16 en de A20. De A16 Rotterdam wordt de doorgaande route richting Delft, Den Haag en Amsterdam.
Naar projectpagina Terbregseplein 

 Rottemerentunnel

Vanaf het Terbregseplein loopt de A16 Rotterdam naar het Lage Bergse Bos. Daar komt de snelweg half verdiept in een tunnel van 2,2 km te liggen.

Naar projectpagina Rottemerentunnel  

 Ankie Verbeek-Ohrlaan

De A16 Rotterdam en Ankie Verbeek-Ohrlaan verbinden we door op- en afritten met elkaar. Een rotonde bij de Bergschenhoekseweg ontsluit bedrijventerrein Schiebroek.
Naar pagina Ankie Verbeek-Ohrlaan 

 

 

HSL en Randstadrail

Het viaduct in de A16 Rotterdam gaat over zowel de HSL als Randstadrail heen. Aan weerszijden komen geluidschermen. Bekijk de projectpagina voor meer informatie.
Naar projectpagina HSL en Randstadrail 

Aansluiting N471

De A16 Rotterdam kruist de N471 bovenlangs. Verkeer op de N471 rijdt onder het viaduct door. Er komen toe- en afritten met de A16 Rotterdam.

Naar projectpagina aansluiting N471 

 Aansluiting A13/A16

De A16 Rotterdam wordt met een hoger gelegen verbindingsboog aangesloten op de bestaande A13 richting Delft. Voor verkeer vanuit Delft wordt de A16 Rotterdam de doorgaande route. 
Naar projectpagina aansluiting A13/A16 

 

 

Expo A16 Rotterdam

De Expo A16 Rotterdam staat aan de rand van het Lage Bergse Bos. Het gebouw valt gelijk op door de grote ramen en de groene panelen, boomstammen en rood/witte palen die aan de buitenkant zijn bevestigd.

De Expo A16 Rotterdam ligt aan de rand van het Lage Bergse Bos. Neem een kijkje achter de schermen, bekijk de tentoonstellingsfilm en loop langs de objecten die straks ook langs de nieuwe snelweg te vinden zijn. Let op! Op dit moment is de Expo A16 Rotterdam gesloten. Houd voor meer informatie de website in de gaten.

Hier vind je meer informatie over de Expo A16 Rotterdam

 

 

Project in vogelvlucht

Er staat regelmatig file op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Omdat weggebruikers die files proberen te omzeilen, slibben ook lokale wegen dicht. Met een rechtstreekse verbinding rijdt verkeer op de A13 en A20 straks vlotter door en is er meer rust op het onderliggend wegennet. Zo wordt de bereikbaarheid van Rotterdam en de leefbaarheid voor omwonenden verbeterd.Bekijk de animatie voor meer uitleg over de A16 Rotterdam 

 

 

 Nieuwsbrief A16 Rotterdam

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld je aan voor de digitale nieuwsbrief.

Ik meld me aan voor de digitale nieuwsbrief

 

Cookie-instellingen