Maand van het Terbregseplein

 

Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt bouwen we een fly-over die de bestaande A16 verbindt aan de A16 Rotterdam. Hoe bouw je zo'n fly-over? Waar moet je als bouwer allemaal rekening mee houden? Ga ik er als automobilist wat van merken? Oftewel: er is veel te vertellen. Daarom staat de maand oktober geheel in het teken van het Terbregseplein. Met diverse activiteiten geven we jong en oud een kijkje achter de schermen. Benieuwd naar de activiteiten?

Bekijk hier het programma

Hoe bouw je een fly-over?

De bouw van de fly-over is een huzarenstuk. Het wegdek wordt, zonder het verkeer te hinderen, over de bestaande infrastructuur heengeschoven. Dit noemen we Incremental Launching Method. Dit is een methode in de civiele techniek waarbij een compleet brugdek vanaf slechts één kant naar de andere kant wordt geduwd. In onderstaande video vertelt projectleider Daniel van Dorsselaer er meer over. 

Let op! Accepteer wel eerst de cookies, anders is de video niet zichtbaar. 

 
 

 

 

Feiten en cijfers

 

De fly-over bestaat uit 2 wegdekken van +/- 400 meter. Een wegdek bestaat uit 17 segmenten. 
Per dek is er +/- 6.500 kuub beton nodig.

Het lanceren van de segmenten gaat niet heel snel. Ongeveer 2,5 meter per uur.

We 'lanceren' over de bestaande A20 heen. Volledig veilig, maar voor het verkeer dat er onderdoor rijdt wellicht een bijzonder gezicht.
 

Activiteiten

Komende weken organiseren we diverse activiteiten. Bekijk hieronder hoe je je kunt aanmelden. Per activiteit staat het maximaal aantal deelnemers aangegeven. Vol is helaas echt vol. 

 

 
 

Fietsen langs de bouwplaats

Kom op woensdag 20 oktober met je eigen fiets bij de Expo A16 Rotterdam en ga met een voorlichter op pad. Samen fietsen jullie richting het Terbregseplein. Onderweg krijg je uitleg en meer informatie over de bouwmethode van de fly-over. 

Tijd: 13.00-15.00 uur
Aantal deelnemers: 15

(De fietstochten van woensdag 20 oktober 10.00 uur en zaterdag 30 oktober zijn inmiddels vol)

Meld je aan voor de fietstocht

 

Themalezing bouwmethode

Op zaterdag 30 oktober (van 10.30-11.30 uur) organiseren we in de Expo A16 Rotterdam een themalezing. Deze lezing gaat over de bijzondere bouwmethode van de fly-over Terbregseplein.

Wil je hier graag bij aanwezig zijn? Meld je dan aan via onderstaand button.

Aantal deelnemers: 25

Meld je aan voor de themalezing

 

 

Aanleg fly-over: stap voor stap

De bouw van de fly-over Terbregseplein gaat in een aantal stappen. Deze bouwstappen hebben we weergegeven in een praatplaat.

Klik linksonder op de groene pijlen om van pagina naar pagina te gaan.  

Bekijk hier de praatplaat

 
 
 

 

 

Cookie-instellingen