[nieuws] Snelwegoprit Prins Alexander vanaf 10 maart voor anderhalf jaar dicht

26-02-2024 3491 keer bekeken

Voor de vervanging van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam, legt Rijkswaterstaat een tijdelijke wegverlegging aan. Zo kan het verkeer over de A16 zoveel mogelijk doorrijden tijdens de werkzaamheden.

De tijdelijke wegverlegging kruist oprit Rotterdam Prins Alexander (27) richting Dordrecht en zal daarom voor de gehele duur van het slopen en bouwen van het nieuwe viaduct, afgesloten zijn.

Dit betekent dat de oprit van 10 maart 2024 tot half september 2025 dicht is. Autoverkeer uit de omliggende wijken Hillegersberg, Schiebroek, Prins Alexander, Kralingen en Crooswijk kan gebruikmaken van oprit Kralingen (26). In de periode 10 maart t/m 28 april wordt de tijdelijke weg aangelegd. Vanaf 29 april wordt de tijdelijke wegverlegging in gebruik genomen.

Overige afsluitingen

Om de wegverlegging op 29 april in gebruik te kunnen nemen, vinden de volgende voorbereidende werkzaamheden en afsluitingen plaats:

  • De Hoofdweg in Rotterdam ter hoogte van het viaduct in de A16 is in beide richtingen 4 nachten afgesloten van maandag 4 maart tot vrijdag 8 maart, telkens tussen 20.00 uur ’s avonds en de volgende ochtend 06.00 uur.
  • De verbindingsboog A20/A16 Hoek van Holland richting Dordrecht is afgesloten op 10 maart van 21.30 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 05.30 uur. 

Bereid u goed voor

De afsluiting zorgt voor extra drukte en vertraging. Vooral in de spits. Bereid uw reis dus goed voor! Wat kunt u doen?

  • Plan uw reis en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Pas indien mogelijk uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de pagina Vervanging viaduct A16/Hoofdweg Rotterdam of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Cookie-instellingen