[artikel] Een metamorfose voor het Lage Bergse Bos

07-06-2023 1708 keer bekeken

Het Lage Bergse Bos krijgt een metamorfose. Recreatieschap Rottemeren is in februari 2021 gestart met de (voorbereidende) werkzaamheden. De eerste verbeteringen om het bos aantrekkelijker te maken voor recreanten zijn al zichtbaar. 

Veel bezoekers vinden het bijzonder dat er vlak bij de stad zo’n bosrijk gebied ligt. Het bos bestaat al sinds de jaren zeventig. Sinds die tijd is er weinig veranderd, terwijl het gebruik wel is veranderd. Een kwaliteitsimpuls gaat zorgen voor een gevarieerder gebied waar meer te zien en te ontdekken is en waar je het bos nog meer kunt beleven.

Eilandenrijk, park en bosrand

Het Lage Bergse Bos kent drie gebieden: het eilandenrijk, het park en de bosrand. De komende tijd worden deze gebieden verder uitgebreid. In het eilandenrijk gaan waterrijk bos en hogere, droge gebieden elkaar afwisselen. Je kun er struinend over kleine paadjes de natuur ontdekken. Spelen, relaxen, picknicken en barbecueën doe je in het park. Daar zijn ook de twee restaurants, de molenstompen en de speelvallei te vinden. De bosrand bestaat uit robuust en gevarieerd bos en omarmt het Lage Berge Bos. Hier liggen de entrees naar het gebied en de parkeerplaatsen.

Lage Bergse Bos en de Rottemerentunnel

De plannen voor deze kwaliteitsimpuls van het Lage Bergse Bos zijn afgestemd op het ontwerp van de groene inrichting van het tunneldak van de Rottemerentunnel. Op deze manier ontstaat er komende jaren een aantrekkelijk gebied waarbij de paden, beplanting en recreatieve voorzieningen goed op elkaar aansluiten. De eerste fiets/wandelpaden en wandelbruggetjes zijn inmiddels al klaar.

John en Dick van Staatsbosbeheer vertellen in onderstaande video meer over de metamorfose van het Lage Bergse Bos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen