[goeie vraag] Goeie vraag: Rijden over de tunnel in plaats van door de tunnel?

19-11-2021 5299 keer bekeken

Bij de A16 Rotterdam krijgen we geregeld vragen binnen. Die proberen we natuurlijk zo goed mogelijk te beantwoorden. Sommige vragen zijn zo leuk, dat we het antwoord met veel meer mensen willen delen. Dat doen we in deze rubriek: Goeie Vraag!

Deze keer kregen we een vraag binnen over de Rottemerentunnel. Waarom laten jullie het verkeer van de Grindweg/Bergweg Zuid over de Rottemerentunnel rijden? Je legt toch juist een tunnel aan om er doorheen te rijden?

Tijdelijke omleiding

We leggen inderdaad de Rottemerentunnel aan om straks het verkeer op de A16 Rotterdam door het Lage Bergse Bos te leiden. Een tunnel van 2.235 meter bouwen doen we in delen: in 32 verschillende bouwkuipen.

Om te kunnen starten bij de bouwkuip ter hoogte van de Grindweg/Bergweg Zuid moeten we tijdelijk het verkeer omleiden. Het verkeer gaat daarom voor de periode van 1 jaar over het eerste stukje tunnel. In deze bouwkuip hebben we namelijk onlangs als eerste de buitenwanden en het dak gestort.

Doordat het verkeer nu een omleiding volgt kunnen we op de plek van de Grindweg/Bergweg Zuid starten met de aanleg van de tunnel. Als we daar klaar zijn gaat het verkeer weer terug en geldt de oude situatie weer.

Collega‚Äôs Jorrit en Paul geven een korte toelichting op deze werkzaamheden in onderstaand filmpje. 

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen