Herinrichting Lage Bergse Bos

400 keer bekeken

Al het nieuws rondom belangrijke thema's als geluid, luchtkwaliteit en natuur, bundelen we hier in themadossiers. Mist u informatie of heeft u een suggestie voor een nieuw dossier? Laat het ons weten via de contactpagina.

De komende jaren ondergaat het Lage Bergse Bos een metamorfose. Een groot deel van het bos wordt opnieuw ingericht met groen, water en eigentijdse voorzieningen.

Naast de groene inrichting van het nieuwe tunneldak krijgt ook de rest van het Lage Bergse Bos een kwaliteitsimpuls. Met als doel een gevarieerder gebied en eigentijdse voorzieningen voor bezoekers. Meer informatie over de herinrichting is te vinden op de website van Recreatieschap Rottemeren. De plannen voor de kwaliteitsimpuls zijn afgestemd op het ontwerp van de half verdiepte tunnel vanuit het project A16 Rotterdam. Op deze manier ontstaat er een aantrekkelijk gebied waarbij de paden, beplanting en recreatieve voorzieningen goed op elkaar aansluiten.

Komende tijd staat er veel te gebeuren in het Lage Bergse Bos. In onze factsheet vind je meer informatie of bekijk de korte film die in 2019 is gemaakt. 

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen