[nieuws] Livestream werkzaamheden A16 tijdens Hemelvaartweekend

06-05-2024 5884 keer bekeken

Tijdens het lange Hemelvaartweekend (8 t/m 13 mei) is de A16 afgesloten voor diverse werkzaamheden. Het inrijden van een viaduct, en het plaatsen van een tijdelijke hulpbrug zijn twee bijzondere gebeurtenissen die we graag uitlichten. Geïnteresseerden kunnen daarom op afstand live meekijken.

 

Livestream #1: nieuwe oprit Hoofdweg/A16 Rotterdam

Op donderdag 9 mei van 12:00 to 19:00 uur en vrijdag 10 mei van 10:00 tot 22:00 uur is er een livestream beschikbaar om de plaatsing van een nieuwe oprit (van de Hoofdweg) naar de A16 Rotterdam te laten zien.

De toekomstige oprit richting Rotterdam The Hague Airport wordt ter hoogte van de afrit Rotterdam Prins-Alexander (27) gemaakt. De oprit vormt ook de aansluiting naar de A20 richting Gouda. Het viaduct staat klaar om te worden verplaatst op SPMT’s (self-propelled modular transporter), een relatief klein voertuig met heel veel wielen dat zware lasten kan verplaatsen. Op donderdag 9 mei wordt dit viaduct op deze manier over de A16 gerold. Op vrijdag 10 mei zetten we het viaduct op z’n definitieve plek.

Livestream #2: vervangen viaduct A16 over de Hoofdweg Rotterdam

Van woensdag 8 mei 22:00 uur tot en met zondag 12 mei 23:00 uur zijn de werkzaamheden aan het viaduct in de A16 over de Hoofdweg ook live te volgen. We slopen het huidige viaduct in noordelijke richting en we rijden er direct aansluitend ook een tijdelijke hulpbrug in. Dit gebeurt net als bij de oprit met behulp van SPMT’s. Vier brugdekdelen – variërend in gewicht van 200-300ton - worden zo een voor een op de juiste plek gemanoeuvreerd. Zo kan het verkeer vanaf maandag 13 mei weer doorrijden op de A16, waarna gestart kan worden met het slopen van het viaduct in zuidelijke richting.

Live meekijken

Twee spectaculaire en uitdagende gebeurtenissen waar veel belangstelling voor is. Deze livestreams zijn te volgen op deze pagina. Sla deze pagina dus op in je bladwijzers/favorieten!

Terugkijken

Kun je de werkzaamheden niet live volgen? De opnames zijn ook terug te kijken op ons YouTube kanaal. Via Facebook en LinkedIn zijn de werkzaamheden de week erna via een timelapse (samenvatting van de beelden, versneld afgespeeld) terug te kijken.

Cookie-instellingen